Ditt företag är nästan 30 år gammalt...
Jag ser inte PiLeJe som "mitt" företag. Det är berättelsen om en grupp individer som började med en idé som på den tiden verkade vara lite långsökt, men alltmer vettig med tiden. Våra principer har inte förändrats på nästan trettio år. Nu ser vi att vår ursprungliga idé ligger i linje med hur hälso- och sjukvårdens praxis går.
Vad ger dig den största tillfredsställelsen idag?
Efter att ha spelat en roll i att få officiellt erkännande för denna vision of medicin. Mikronäringen började som ett gränsfall, men universiteten har undervisat i den sedan 2001. Offentliga forskningsinstitut nämner det, och allt fler verk publiceras om det. En annan källa till tillfredsställelse är att ha varit en pionjär inom matsmältningshälsa. Väldigt få människor trodde att tarmfloran kunde spela en så stor roll för människors hälsa i allmänhet, och i själva verket talar vi nu om "mikrobiota" i en organisms skala.
Hur ser du på PiLeJes framtid?
Vårt mål är att hjälpa patienterna att leva bättre, att undvika beroende så mycket som möjligt, att njuta av en bättre livskvalitet och att upprätthålla sin hälsa på lång sikt. Jag vill att detta tillvägagångssätt ska erkännas fullt ut och vara tillgängligt för alla. Sjukförsäkringsföretagen har en viktig roll att spela. Den näring, mikronäring och individualiserade kliniska fytoterapimetoden som vi utvecklar måste antas av yrkesverksamma – som kan använda detta tillvägagångssätt för att ge sunda, personliga råd – lika mycket som det behöver antas av befolkningen som blir alltmer medvetna och medvetna om sin hälsa.